Nieuws

Offerfeest op El Boukhari

Elhamdulillah, wat een prachtig Offerfeest hebben wij met z'n allen mogen vieren. Iedereen zag er prachtig uit! Na een gezamenlijke opening met recitatie werden de kinderen in groepjes verdeeld en gingen onder leiding van de oudste leerlingen uit groep 7/8 langs allerlei activiteiten. In elke groep had de leerkracht iets leuks klaarstaan. Knutselen, de mini hadj, pictionary, een film over de hadj, wat lekkers maken en opeten en nog veel meer. Daarna was het tijd voor de lunch, zoals altijd verzorgd door de ouderraad : verse broodjes döner met salade en drinken. Na het buitenspelen mochten de kinderen voor elkaar optreden en was er voor de ouders een moment om koffie/thee met wat lekkers te drinken. Om 14.00 uur gingen alle kinderen, met een mooi kadootje van de ouderraad, weer naar huis. Onze grote dank aan iedereen die ons bij deze mooie dag heeft geholpen.

Groep 6/7 bezoekt de Voedselbank

Deze week ging groep 6/7 op bezoek bij de Voedselbank in Leerdam. Natuurlijk om met eigen ogen te zien hoe een voedselbank werkt, maar vooral om een donatie te brengen! Tijdens de Ramadan hebben de leerlingen van de bovenbouw zelf geld opgehaald door een grabbelton te maken voor de hele school. Iedereen mocht voor een klein bedrag grabbelen. De leerlingen hebben vervolgens besloten de opbrengst hiervan, maar liefst 100 euro, te doneren aan de Voedselbank in Leerdam

Afscheidsavond groep 8

Afgelopen maandagavond nam groep 8 afscheid van school, en nam de school afscheid van groep 8! Het was een hele fijne avond vol met mooie woorden, grappige foto's en ontroerende momenten. Na het programma verzorgd door meester Ron konden alle gasten genieten van een uitgebreid buffet, zoals altijd bereid door de ouderraad. En daarna was het echt tijd voor het afscheid. We wensen alle kinderen heel veel succes op hun nieuwe school!

Viering Ramadanfeest

Alweer een prachtige dag vandaag op El Boukhari, de viering van het Ramadanfeest. We begonnen de dag in de gymzaal met optredens van een aantal groepen. Daarna mocht iedereen in gemengde groepjes aan de lange tafels in de gang gaat zitten, om daar te genieten van een gezamenlijke brunch. Er waren allemaal heerlijke hartige en zoete hapjes, gemaakt door veel lieve moeders. Na het eten en opruimen was het tijd om te spelen! Met een afstreep kaart mocht iedereen op het schoolplein meedoen aan heel veel leuke spelletjes. Denk aan zaklopen, waterspelletjes, stoepkrijten etc. Ook was er een workshop anacheed van gastdocent Ibrahim Elkaddouri. Nadat iedereen in de klas een verfrissend waterijsje had gegeten was het in de gymzaal tijd voor de laatste optredens. Met een prachtige samen gezongen anacheed werd het feest afgesloten!

IBS El Boukhari op schoolreis

Maandag 22 mei was het weer zover: de jaarlijkse schoolreis van El Boukhari. Op deze zonnige maandagochtend stond de Populierstraat vol met bussen om alle groepen naar de goede bestemming te brengen. Groep 1A, 1B en 2 gingen naar DippieDoe (Best). Groep 3 en 4 bezochten Drievliet in Den Haag, groep 5, 6 en 7 reisden af naar Toverland in Sevenum en groep 8 vertrok naar België om in Bobbejaanland te vertoeven. Iedereen heeft volop genoten van veel gezelligheid, leuke attracties en natuurlijk het prachtige weer!

Glasstadmars 2017

Zaterdag 20 mei is het weer Glasstadmars in Leerdam! Als er minimaal 50 deelnemers zijn, lopen we met El Boukhari natuurlijk ook weer mee met de 3,5 kilometer. We hopen op een gezellige dag met mooi weer!

IBS El Boukhari wint SIMON Talentenwedstrijd!

Woensdag 10 mei 2017 vond de SIMON Talentenwedstrijd in Amersfoort plaats. Tijdens deze wedstrijd laten leerlingen van groep 7 en 8 van alle (11) SIMON scholen uit Nederland zien wat ze kunnen! Er waren vier onderdelen: Koran-recitatie, anasheed (zang), poezie en presentatie. Natuurlijk was groep 7/8 van IBS El Boukhari uit Leerdam hier ook bij. De leerlingen zijn al weken hard aan het oefenen op alle onderdelen met juf Abida en lieten zich in Amersfoort van hun beste kant zien. En...dat wierp vruchten af! El Boukhari werd eerste bij Koran-recitatie, tweede bij anasheed en eerste bij de presentaties. En dat betekende dat IBS El Boukhari tot grote winnaar van de Talentenwedstrijd werd uitgeroepen! De hele school is ontzettend trots op deze geweldige prestatie!

Basisschool El Boukhari is onderdeel van de Stichting voor onderwijs op Islamitische grondslag in Midden- en Oost-Nederland.